Wat?

De klankschalen behandeling heeft als belangrijkste doel het loslaten van fysieke en emotionele spanning (zoals bv. angst, boosheid of vastzittend verdriet) en is vooral gericht op ontspanning. Ontspanning biedt ruimte voor het oplossen van eventuele vermoeidheid- en stressklachten of ‘druk in je hoofd’ zijn.

Het ‘Center for Neuroacoustic Research’ en het ‘California Institute of Human Science’ toonde met wetenschappelijk onderzoek aan dat de geluidstrillingen van de klankschalen een helend effect kunnen hebben.

 

Hoe werkt het?

Voor de klankschalenmassage worden Indische en Tibetaanse klankschalen gebruikt. De therapie heeft twee werkzame richtingen. Enerzijds werkt de therapie via het gehoor op het bewustzijn en anderzijds door trillingen die door het hele lichaam lopen. De trillingen kunnen daarbij diep doordringen tot op het celniveau.

Bij een klankschalen massage lig je in makkelijk zittende kleding op een massagetafel en worden de klankschalen op je lichaam geplaatst. De klankschalen worden voorzichtig aangeslagen, waardoor je de vibraties door je lichaam heen voelt gaan, wat een heerlijk ontspannen gevoel geeft. Vanuit ontspanning worden vermoeidheid en stress vanzelf losgelaten. De zinderende geluiden kunnen door hun vibraties het zelfgenezend vermogen stimuleren en blokkades opheffen.

De klankschalen die bij de therapie worden gebruikt, worden aangeslagen door een trommelstok, een vilten bol of wrijfstok. De klankschalen geven een langdurig, resonerend geluid.

Belangrijk is om na de klankschalen massage voldoende water of thee te drinken. Nadien zijn de effecten per persoon verschillend. Neem in ieder geval de rust om de massage te laten doorwerken. Vaak voorkomende ervaringen zijn: goed slapen, dromen, zweten, tintelingen voelen, dorst hebben, uitgerust gevoel, meer energie de volgende dag, emotioneler zijn en onderwerpen van stress los kunnen laten.


Voor wie?

Wie niet goed in zijn vel zit en lichamelijke en emotionele klachten heeft, kan baat hebben bij een klankschalentherapie. Maar ook als er geen echte klachten zijn, kan klankschalentherapie heel heilzaam werken.

Even helemaal de tijd nemen om weer dichter bij jezelf te komen, om daarna de juiste keuzes te maken en verder te gaan.

Even niets hoeven, ontspannen liggen, de aandacht naar binnen keren, en ervaren wat de klanken van vele bijzondere instrumenten met je doen.

 

Wie op zoek is naar intense ontspanning, geestelijke balans, nieuwe energie, inspiratie, innerlijke harmonie en aarding, kan veel baat hebben bij klankschalenmassage.

 

De diepere werking van klankschalen kan bovendien ook een hulp zijn bij:

 

Contra-indicaties. Je kunt geen klankschalenmassage ontvangen bij:

 

Prijs