Wat?

Yin yoga is de tegenhanger van het snelle, drukke Westerse leven. Bij yin yoga verloopt alles langzaam en rustig. Je neemt de tijd voor je lichaam, je geest en aanwezig zijn in het moment. Bij yin yoga blijf je langer in de houdingen (3 à 5 minuten) dan bij andere vormen van yoga. Er wordt niet gewerkt op spierkracht wel op de meer stroevere weefsels zoals ligamenten, gewrichten, botten, bindweefsels. Zo ontwikkel je flexibiliteit op diepere niveaus. Bovendien wordt er gewerkt op de meridianen (energiebanen in ons lichaam) zodat de stroom van Chi (levensenergie) bevorderd wordt en eventuele blokkades opgeheven kunnen worden. Dit zorgt voor een betere gezondheid, welbevinden en harmonie. Hoewel yin yoga een eerder rustige vorm van yoga is, kan het toch heel intens zijn.

Yin yoga heeft vele effecten op zowel de fysieke, de psychische als de energetische processen in het lichaam. Doordat je lang in de houding blijft, word je uitgenodigd om je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten.

Yin yoga geeft je rust en ruimte om open te kunnen observeren en reflecteren. 

Yin yoga is een helende yoga-stijl die kan helpen bij:

Bovendien kan het helpen om:


YURT YIN YOGA & SOUND
Tijdens mijn yin yoga sessies gebruik ik klankschalen. De meditatieve klank van deze schalen helpen je aarden en naar binnen keren. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt tijdens de eindontspanning de klankschaal bij ieder individu op het lichaam geplaatst en aangedraaid en kan je ervaren hoe de trilling van de klankschaal op je lichaam inwerkt.

YURT YIN YOGA & SOUND (PRIVEGROEPSLES)

Je stelt hierbij zelf een groepje samen van 3 tot 7 personen. Je krijgt hierbij een yogasessie op maat waarbij klankschalen en andere alternatieve muziekinstrumenten worden gebruikt. Een bijzondere ervaring in een unieke setting die we afsluiten met een theetje.

 

Voor wie?

Yin yoga is laagdrempelig en geschikt voor (bijna) iedereen. De yin yogahoudingen zijn zeer toegankelijk en worden rustig opgebouwd. Hierdoor is yin yoga ook zeer geschikt voor beginners. Als yogadocent is mijn uitgangspunt dat elk lichaam verschillend is. Wat goed voelt voor de één is misschien onmogelijk voor de andere. Daarom ga ik voor een persoonlijk aanpak en tracht ik steeds een alternatief aan te bieden wanneer een houding niet goed voor je voelt of voor jou onmogelijk is. 

 

Kalender:


Wanneer je voor de eerste keer deelneemt aan een yogales of  een losse les neemt, graag vooraf inschrijven om jou plaatsje te verzekeren.  Ik geef les aan kleine groepjes (vanaf 3 personen) om op die manier een persoonlijke aanpak te verzekeren.


Prijs:

Onderstaande prijzen betreffen de tarieven voor yogasessies in de yurt.