Wat?

Shiatsu is een Japanse manuele therapie die de natuurlijke energiestroom in het lichaam herstelt. De oorsprong ligt in de traditionele oosterse geneeswijze en wordt vooral gebruikt voor de behandeling van klachten waarbij zowel fysieke als psychische aspecten een rol spelen.

Onze levensenergie stroomt via een netwerk van energiebanen of meridianen door ons lichaam. De kwaliteit en circulatie hebben een directe invloed op onze vitaliteit, gezondheid en hoe we ons voelen, zowel fysiek als mentaal. Het doel van shiatsu is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer in balans te brengen.


Hoe werkt het?

Bij Shiatsu worden de duimen, handpalmen, en vingers gebruikt om druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam, eventueel in combinatie met lichte strekkingen en gewrichtsrotaties. Je ligt tijdens de massage in verschillende posities (buik-, zij-, of rugligging) om de energiebanen (meridianen) zo goed mogelijk te kunnen bereiken. Er wordt gewerkt op een futon (Japanse massagemat) op de grond.

De shiatsu massage gaat door en over de kleding heen. Je trekt best makkelijk zittende (katoenen) kleding aan, waarin je je prettig kunt bewegen. Verder raad ik aan om voor de behandeling niet te veel te eten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen.

 

Voor wie?

De behandeling op energiestromen  of meridianen kunnen een hulp zijn bij:


Prijs: